![]() |
|
|||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraživanje | Današnji postovi | Označi sve forvme kao pročitane |
| Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji |
![]() |
|
|
Opcije Teme | Način Prikaza |
|
|
||||
|
||||
|
Koliko ste ovisni o netu i koliko on utjece na vas svakodnevni zivot?
Internet nesumnjivo olaksava mnoge stvari u zivotu, cini da ne morate vise stajati u redovima zbog racuna, cini da mozete stalno biti u kontaktu s nekim na drugom kraju svijeta a da ne placate masne pare itd. No postoji i druga strana medalje. Lako postajemo ovisnici o Internetu, cak mnogo vise ovisni o njemu nego o kompjuterskim igricama, pa cesto zaboravimo kako virtualni i vanjski svijet ipak nisu ista stvar. Potrebno je naci neku ravnotezu, ali i biti svjestan toga kako, ukoliko prilike dopustaju, ne postoji nista bolje od razgovora u cetiri oka...iza ekrana je lako sakriti vlastite mane. Ako vas zanima, mozemo raspravljati o ovoj temi.
http://hem.bredband.net/mosa/harem/images/feral1.gif Tehnička struka se degradira i spušta. Trgovina i management je ono što se cijeni. Jer smo u 15 godina temeljito deindustrijalizirani. Postali smo preprodavači i konjušari. Klasika. Ali nema veze jer - Imamo Hrvatsku. |
|
|
|||
|
|||
|
Pričaj mi o tome. Ono što sam do jučer zamjerala svojoj djeci, danas radim ja sama.Potreba, otuđenost, lijek protiv depresije,zabava,zaraza koje se teško riješiti.Zato mi iz gen.kantuna 40-60ovih dana nešto pokušavamo na tom tragu kojeg si predložio na kraju teksta.:smiley_120:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ovo je definitivno tema koja zaslužuje pozornost, jer je ovisnost o internetu i "virtuali" postala vrlo ozbiljna stvar, pogotovo kod klinaca. Mislim da se borba s tim treba voditi kod kuće, na način da se mladima, a i samima sebi ograniči vrijeme provedeno online, a pogotovo cenzurira sadržaj |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Dica nisu glupa, to su mali ljudi i s njima je potrebno razgovarati i objasnjavati im stvari, a ne im samo postavljati zabrane.
http://hem.bredband.net/mosa/harem/images/feral1.gif Tehnička struka se degradira i spušta. Trgovina i management je ono što se cijeni. Jer smo u 15 godina temeljito deindustrijalizirani. Postali smo preprodavači i konjušari. Klasika. Ali nema veze jer - Imamo Hrvatsku. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Cenzurirani sadržaj ne bi trebao biti problem ukoliko se djetetu posveti dovoljno vremena i truda da mu se pokaže i ona edukativno-obrazovna strana interneta, imajući na umu da dječja radoznalost prelazi sve granice, što znači da će oni kad-tad pristupiti tom sadržaju za kojeg mislimo da bi trebao biti cenzuriran. Ograničavanje, zabranjivanje i slično, teško bi urodilo nekim plodom. Zato što mi nismo imali internet u naše vrijeme i toliko drugih mogućnosti, ne znači da "to prošlo vrijeme" trebamo primjenjivati na našoj djeci danas. Stvorili bi samo kontra-efekt i djetetu bi bilo teško uklopiti se u svoje društvo. |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Ima i tu puno istine nažalost jer nisu svi vješti snaći se u tom oceanu mogućnosti kao što nije lako imati nadzor nad nekim tko zna više od tebe, u ovom slučaju - dijete zna više od roditelja. Prijelazno razdoblje je uvijek teško i mislim da polako izlazimo iz tog prijelaza jer današnja mlada populacija (od 20 do 30 god) uglavnom ima dovoljno informatičke pismenosti koja bi se po pravilu trebala samo razvijati u narednim godinama. Ciljam na tu generacijsku skupinu kao buduće roditelje koji bi u mnogo većoj mjeri mogli primjeniti informatički odgoj kod svoje djece. |
|
|
||||
|
||||
|
Hmmmm, ja sam grozna u zadnje vrime s internetom, sve živo radim na njemu... Televiziju više ne palim
jer mi je predosadna :smiley_132:
| Bookmarks |
| Opcije Teme | |
| Način Prikaza | |
|
|