Web stranice unutar e-zadar grupacije:

eZadar Forvm  

Vrati se   eZadar Forvm > Zadarske ćakule > Arsenal Zadar Community

Arsenal Zadar Community Mjesto za druženje članova kluba Arsenal Zadar. Predlažite izvođače, sudjelujte u kreiranju programa... Uskoro brojne beneficije za članove

Odgovori
 
Opcije Teme Način Prikaza
  #1  
Staro 27.01.2010, 22:59
Arsenal1 Arsenal1 je odsutan trenutačno
Moderator forvma
 
Pridružen: Apr 2009
Poruke: 36
Nivo Reputacije: 0
Arsenal1 je na pravom putu
Uobičajeno Galerija Arsenal u veljači donosi

SVE O MOJOJ MAJCI
9.veljače - 9. ožujka
Otvorenje izložbe: 9. veljače u 20:00

Izložbom "Sve o mojoj majci" Tonka Alujević cvjetne motive prenosi u klasičnoj likovnoj tehnici mozaika kojom se služi na tradicionalan način kombinirajući kamen, mramor i murano staklo.
Autorica, za kojom je već zapažen opus primijenjenih radova u crkvama i hotelima sama ručno na nakovnju lomi i obrađuje kamen i murano staklo, oživljavajući svojim trudom ovu, u suvremenom svijetu, o zanemarenu tehniku.
Prije otvorenja izložbe 9. veljače, s početkom u 18:30, u Arsenalu će biti prikazan dokumentarac "Pol oriha" autorstvo kojeg uz Tonku Alujević potpisuje Alen Krstulović. Riječ je o dokumentarnom filmu o viškom gucu, najmanjem registriranom brodu na svijetu. Film je nastao u povodu manifestacije "Hrvatska na svjetskom festivalu mora i mornara Brest 2008". "Pol oriha" doprinos je očuvanju hrvatske maritimne kulture, ali i izraz želje autora za poticanjem razvoja tradicijske gradnje drvenih brodova. Prilog o ovom filmu bio je dvadesetak puta prikazan na francuskim Tv postajama kao France 3, TV5 Monde i TV Thalassa.


GODIŠNJA IZLOŽBA OSTVARENJA HRVATSKIH ARHITEKATA U 2009.
16. veljače – 5. ožujka
Otvorenje izložbe: 16. veljače u 19:00

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2009.g., koja je premijerno otvorena u prosincu u Osijeku, i ove godine stiže u zadarsku Galeriju Arsenal u organizaciji Društva arhitekata Zadra.
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009. godine prijavljeno je ukupno 140 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini, a u kojima je sudjelovalo oko 200 suradnika. Ostvarenja su razvrstana u nekoliko tipologija: obiteljske kuće, stambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika. Nagrada za unutrašnje uređenje pripala je STUDIJU 3LHD za unutrašnju arhitekturu dvorane Zamet u Rijeci, ona za stambenu arhitekturu STUDIJU UP za poslovno-stambeni objekt "P10 Sukošan-sjever" i Tomislavu Paveliću za obiteljsku kuću na Rudešu u Zagrebu, dok su za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje nagradu "Viktor Kovačić" dobila dva rada: PRODUKCIJA 004 za Hitnu medicinsku pomoć u Zagrebu, te Saša Randić i Idis Turato za dječji vrtić „Katarina Frankopan“ u Krku. Nagradu za životno djelo "Viktor Kovačić" dobio je Andrija Mutnjaković, a nagrada "Neven Šegić" za najuspješniji publicistički rad na području arhitekture i urbanizma posthumno je dodijeljena Tomislavu Odaku za "Arhitektonske kronike". Više informacija moguće je pronaći na www.uha.hr


KREŠO ĆOSIĆ
19. veljače – 20. očujka
Otvorenje izložbe: 19. veljače u 19:00

Prodajnu izložbu fotografija legendarnog Krešimira Ćosića organizira zadarska Udruga osoba oštećenog sluha. Izloženo će biti 25 fotografija iz privatnih zbirki ili medija. Namjera organizatora je pokazati javnosti fotografije Kreše Ćosića koja ga prikazuju u dresu „Zadra“, a kakvih nema mnogo ni u fundusu KK Zadar, niti u posjedu „Tornada“. Udruga osoba oštećenog sluha, koja postoji od 1955. godine, ovom izložbom želi podsjetiti javnost na svoje dugogodišnje djelovanje.

Last edited by Arsenal1; 17.02.2010 at 09:53.
Reply With Quote
Odgovori

Bookmarks

Tagovi
alujević, arsenal, društvo arhitekata zadra, galerija arsenal, izložbe zadar, pol oruha, sve o mojoj majci, tonka alujević, uha

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila postanja
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete slati odgovore
Ne možete slati privitke (attachmente)
Ne možete uređivati Vaše poruke

BB code is Uključeno
Smilies are Uključeno
[IMG] code is Uključeno
HTML kod je Isključen

Prijeđi na Forvm


Vremenska zona je GMT +2. Trenutačno je 05:59 sati.